Gezond voedingspatroon voorkomt krimpen van de hersenen

De universiteiten van Portland en Oregan hebben onderzocht in hoeverre voeding van invloed is op het volume van het brein en het geheugen. Mensen die een voedingspatroon hadden met veel fast-food, hadden een lager hersenvolume en scoorden minder goedop de geheugentest, dan mensen met een gezonder voedingspatroon. In fast-food zit veel verzadigd vet, dat slecht is voor de doorbloeding van het brein. Verder bevat het ook weinig vitamines B, C, D en E. Hierdoor krimpen de hersenen en wordt het geheugen slechter, zoals dat ook bij Alzheimer gebeurt.

Mensen die een voedingspatroon hadden dat rijk was aan deze vitamines en omega 3 vetzuren, hadden een relatief groot brein en scoorden een stuk beterop de geheugentest. Om voldoende vitamine D en omega 3 vetzuren binnen te krijgen aten de deelnemers veel vis. Fruit en groenten zorgen voor een goede aanvulling voor de vitamines B, C en E.

Bron:
mybrainsworking.com