Barbecue veilig en gezond!
Met het mooie weer steken we weer vaker de barbecue aan. Juist met de warmte en rauwe producten is de kans groter dat ons eten bederft. Met deze tips verklein je de kans en barbecue je veilig en gezond.
Met het mooie weer steken we weer vaker de barbecue aan. Juist met de warmte en rauwe producten is de kans groter dat ons eten bederft. Met deze tips verklein je de kans en barbecue je veilig en gezond.
Het is soms een gênant onderwerp maar over voeding, spijsvertering en de stoelgang gaan genoeg verhalen en fabels rond. Krijg je bijvoorbeeld een verstopping van bananen? Werkt ontbijtkoek laxerend? Moet je voor een goede stoelgang elke dag naar de wc gaan? En is het nu wel of niet normaal om winden te laten? Je leest het verder in deze tip!
Afvallen? Probeer eens een interval training!
Wil je veel calorieën verbranden in een korte tijd? Probeer dan eens een interval training, dit is een zeer effectieve manier om in een korte tijd veel calorieën te verbranden. |
![]() |
|
![]() |
Het aantal mensen met diabetes type 2 is de afgelopen jaren flink gestegen. In Nederland hebben bijna 900.000 mensen diabetes type 2. Een gezond dieet en voldoende beweging kan diabetes type 2 voorkomen of stelt het, bij mensen die een verhoogd risico hebben, met tenminste 10 jaar uit. Dat blijkt uit een langdurig, grootschalig Amerikaans onderzoek.
Regelmatig hoor je op tv voorbij komen dat vezels goed voor je zijn. Maar waarom zijn ze goed voor je? Hoe weet je dat je voldoende binnenkrijgt en waar zitten ze in?
Wat zijn transvetzuren en zijn ze schadelijk?
Je hebt de termen vast wel eens eerder gehoord; onverzadigde (= Oké) vetten en verzadigde vetten. De onverzadigde vetten zijn goed voor de gezondheid, de verzadigde vetten minder. En dan zijn er nog transvetten, ook wel transvetzuren genoemd. Transvetten zijn onverzadigde vetten die nog slechter voor de gezondheid zijn dan verzadigde vetten. Hoe komt het dat deze transvetten slecht zijn voor de gezondheid en waar zitten ze nou in? |
![]() |
|
![]() |
Bieten, of kroten, ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar in de winkel. Dit knolgewas wordt namelijk het hele jaar door geteeld en is ontzettend veelzijdig, je kunt er namelijk heel veel verschillende gerechten mee bereiden!
Van al het eten dat we kopen blijkt al snel 48 kilo in de vuilnisbak te belanden, zo'n 150 euro op jaarbasis. Niet alleen zonde van je geld maar ook de energie die er voor nodig is geweest om dit eten te maken. Slim inkopen, op een goede manier bewaren en niet te veel koken kunnen verspilling tegengaan.